Réteges rakott zöldségek
Cukkinivel, krumplival, paradicsommal. A nyár íze egy tepsiben 😋
Hozzávalók:
Kisebb cukkinik
Krumpli
Paradicsom
Fokhagyma
Kakukkfű/bazsalikom
Sajt, tej, tejföl
Mindent meghámozunk, és nyersen vékony karikákra vágunk (a krumpli legyen jó vékony, a cukkini, paradicsom lehet vastagabb). Olajozott tűzálló edénybe tesszük, először az aljára szórjuk a fokhagymát, majd a többi zöldséget félig fektetve, egymás után rétegesen. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük (kipróbáltam mindkét verziót, a bazsalikomos és a kakukkfüves opció is nagyon jó), leöntjük a tej és tejföl keverékével, a tetejére sajtot szórunk. (A képen látható mennyiséghez 1 kis pohár tejfölt+ugyanannyi tejet kevertem össze). Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Hozzávalók:
Kisebb cukkinik
Krumpli
Paradicsom
Fokhagyma
Kakukkfű/bazsalikom
Sajt, tej, tejföl
Mindent meghámozunk, és nyersen vékony karikákra vágunk (a krumpli legyen jó vékony, a cukkini, paradicsom lehet vastagabb). Olajozott tűzálló edénybe tesszük, először az aljára szórjuk a fokhagymát, majd a többi zöldséget félig fektetve, egymás után rétegesen. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük (kipróbáltam mindkét verziót, a bazsalikomos és a kakukkfüves opció is nagyon jó), leöntjük a tej és tejföl keverékével, a tetejére sajtot szórunk. (A képen látható mennyiséghez 1 kis pohár tejfölt+ugyanannyi tejet kevertem össze). Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése