Almás-narancsos kevert süti
Az új szuper centrifúgánk nagyon finom leveket csinál, de mindig marad egy kevés felesleg, amit nincs szívem kidobni.. Ebből a gyümölcszacból készült egy kevert süti.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg alma és narancspüre
- fél cs sütőpor
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 4 ek olaj
- 75 g kefír (kispoharas fele)
A lisztet a sütőporral összekeverjük. A tojásokban habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a kefírt, olajat, csipet sót. Jól összedolgozzuk, majd a liszthez adjuk a gyümölcspürével együtt. Egyenletes masszává keverjük, és olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt, barnulásig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tetején a kandírozott narancshéj receptje:
- fél narancs héja
- 4 ek cukor
A narancshéjakat jól megmossuk, szivaccsal megdörzsöljük. A belső felületről "lehámozzuk" a fehér részt. Vékony szeletekre vágjuk, és 1 dl vízben felforraljuk. 10 perc forralás után leszűrjük (ha esetleg kioldódott néhány káros anyag), majd újra 1 dl vízben felforraljuk, 4 evőkanál cukorral. Fél óráig főzzük, majd leszűrjük újra, és cukorba forgatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése