Almás-narancsos kevert süti

Az új szuper centrifúgánk nagyon finom leveket csinál, de mindig marad egy kevés felesleg, amit nincs szívem kidobni.. Ebből a gyümölcszacból készült egy kevert süti.

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg alma és narancspüre
  • fél cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 4 ek olaj
  • 75 g kefír (kispoharas fele)
A lisztet a sütőporral összekeverjük. A tojásokban habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a kefírt, olajat, csipet sót. Jól összedolgozzuk, majd a liszthez adjuk a gyümölcspürével együtt. Egyenletes masszává keverjük, és olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt, barnulásig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tetején a kandírozott narancshéj receptje:
  • fél narancs héja
  • 4 ek cukor
A narancshéjakat jól megmossuk, szivaccsal megdörzsöljük. A belső felületről "lehámozzuk" a fehér részt. Vékony szeletekre vágjuk, és 1 dl vízben felforraljuk. 10 perc forralás után leszűrjük (ha esetleg kioldódott néhány káros anyag), majd újra 1 dl vízben felforraljuk, 4 evőkanál cukorral. Fél óráig főzzük, majd leszűrjük újra, és cukorba forgatjuk.

Népszerű bejegyzések