Mángoldfőzelék

Egy ismerősöm ajánlotta, hogy ültessek mángoldot. Kevesebb vele a baj, mint a spenóttal, de ugyanúgy fel lehet használni. Ez az első ismerkedés a mángolddal, ebben a formában nagyon ízlett mindenkinek.


  • Kb. 15 db mángoldlevél
  • 3 krumpli
  • 4 cikk fokhagyma
  • Só, bors, szerecsendió, 
  • egy kevés cukor, mustár
  • 1 dl tejszín
  • Olaj


A leveleket megmossuk, és a vastagabb szárrészről leválasztjuk (ezt más recepthez felhasználhatjuk). A levélrészt csak úgy nagyjából összeaprítjuk, majd elkedjük párolni egy kevés olaj és víz keverékén. Ha kezd összeesni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Attól függően, hogy milyen sűrű állagot szeretnénk, még a tejszínnel együtt tehetünk bele vizet is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések