Paradicsomos bazsalikomos zöldbableves

Hozzávalók:

  • zöldbab
  • répa
  • krumpli
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • levestészta
  • bazsalikom, só



A felaprított répát elkezdjük főzni sós vízben. Ha kezd puhulni, mehet bele a zöldbab, majd ha ez utóbbi is puhul, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit is. Elkészítjük a rántást, olajon lisztet pirítunk (ugyanannyi olaj kell, mint liszt - pl.2-2 ek), amikor pirul, belereszeljük a fokhagymát, és 1 ek sűrített paradicsomot és ízlés szerint bazsalikomot is elkeverünk benne. Vízzel fokozatosan felöntjük, közben kevergetjük. Ha már nem csomós, de kellően híg, a leveshez öntjük. Az utolsó pár percben a levestésztát is hozzáadjuk, és pár percig forraljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések