Paradicsomos bazsalikomos zöldbableves
Hozzávalók:
- zöldbab
- répa
- krumpli
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 cikk fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- levestészta
- bazsalikom, só
A felaprított répát elkezdjük főzni sós vízben. Ha kezd puhulni, mehet bele a zöldbab, majd ha ez utóbbi is puhul, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit is. Elkészítjük a rántást, olajon lisztet pirítunk (ugyanannyi olaj kell, mint liszt - pl.2-2 ek), amikor pirul, belereszeljük a fokhagymát, és 1 ek sűrített paradicsomot és ízlés szerint bazsalikomot is elkeverünk benne. Vízzel fokozatosan felöntjük, közben kevergetjük. Ha már nem csomós, de kellően híg, a leveshez öntjük. Az utolsó pár percben a levestésztát is hozzáadjuk, és pár percig forraljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése