Egyszerű vegán szójafasírt

Nem tudom mi van velem, de már hetek óta szójafasírtra vágytam :) Most jött el az ideje, pont ilyen ízre vágytam. És mivel vegán vendégünk volt, ez a recept is tojásmentes. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg szójagranulátum
  • 5 dkg zabpehely
  • zabpehelyliszt - amennyit felvesz
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 2 ek lenmagőrlemény (vagy 1 tojás)
  • só, vegeta ízlés szerint

Nagyon egyszerű: a szójagranulátumot fél órára beáztatjuk sós-vegetás vízbe, majd kinyomkodjuk a vizet. A lenmagőrleményt és a zabpelyhet is külön külön meleg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róluk a felesleges vizet (egy kevés maradhat rajtuk, ezeket nem kell kinyomkodni). A kétféle hagymát belereszeljük, és az összes hozzávalóval egy lágy, de formázható masszát készítünk. Legvégül keverjük bele a zabpehelylisztet, és azzal állíthatjuk be a sűrűséget. Vizes kézzel fasírtokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, nagy hőfokon, a fasírtokat leolajozva, vagy teflonban, olajban sütjük, mindkét oldalát pirosra. 

Népszerű bejegyzések