Egyszerű vegán szójafasírt
Nem tudom mi van velem, de már hetek óta szójafasírtra vágytam :) Most jött el az ideje, pont ilyen ízre vágytam. És mivel vegán vendégünk volt, ez a recept is tojásmentes.
Hozzávalók:
- 20 dkg szójagranulátum
- 5 dkg zabpehely
- zabpehelyliszt - amennyit felvesz
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
- 2 ek lenmagőrlemény (vagy 1 tojás)
- só, vegeta ízlés szerint
Nagyon egyszerű: a szójagranulátumot fél órára beáztatjuk sós-vegetás vízbe, majd kinyomkodjuk a vizet. A lenmagőrleményt és a zabpelyhet is külön külön meleg vízbe áztatjuk, majd leöntjük róluk a felesleges vizet (egy kevés maradhat rajtuk, ezeket nem kell kinyomkodni). A kétféle hagymát belereszeljük, és az összes hozzávalóval egy lágy, de formázható masszát készítünk. Legvégül keverjük bele a zabpehelylisztet, és azzal állíthatjuk be a sűrűséget. Vizes kézzel fasírtokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, nagy hőfokon, a fasírtokat leolajozva, vagy teflonban, olajban sütjük, mindkét oldalát pirosra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése