Brokkolis zöldborsófőzelék


  • 1 db hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 50 dkg zöldborsó és brokkoli
  • 1 ek zabpehelyliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • Só ízlés szerint


Az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a zöldborsót, és belereszeljük a fokhagymát is. Pár percig még így együtt is dinszteljük, majd rászórjuk a zabpehelylisztet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a zöldségek megpuhultak, sűrítjük (én sűrítésképpen a főzelék egy részét leturmixoltam, illetve a tejszínbe 2 kanál kukoricakeményítőt tettem. De lehet rizspehellyel, burgonyakeményítővel, stb. is) A tejszínnel együtt újra felforraljuk a főzeléket. Diófasírttal ettük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések