Babfasírt (egybensült)


  • 250 g szárazbab
  • 1 répa
  • 1 fehérrépa/paszternák
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 tojás
  • Fűszerek: borsikafű, őrölt kömény, majoranna
  • Só ìzlés szerint
  • 1-2 ek olaj
  • Zabpehelyliszt


Babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízben puhára főzzük. Nagyjából pépesítjük, nem baj, ha darabok is maradnak. Belereszeljük a zöldségeket, hagymákat (mindet nyersen) a 2 tojást és egy kis olajat teszünk hozzá, fűszerezzük, sózzuk, és annyi zabpehelyliszttel összekeverjük, hogy formázható legyen. Süthetjük egyben is, vagy fasírtformákat készítve. (Alul-felül sütés, 35 perc, 180 fok, ha egyben sütjük, kicsit több idő kell a sütéshez. Illetve egyben sütve kicsit morzsálódott, több tojást érdemes beletenni ebben az esetben)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések