Babfasírt (egybensült)
- 250 g szárazbab
- 1 répa
- 1 fehérrépa/paszternák
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 tojás
- Fűszerek: borsikafű, őrölt kömény, majoranna
- Só ìzlés szerint
- 1-2 ek olaj
- Zabpehelyliszt
Babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízben puhára főzzük. Nagyjából pépesítjük, nem baj, ha darabok is maradnak. Belereszeljük a zöldségeket, hagymákat (mindet nyersen) a 2 tojást és egy kis olajat teszünk hozzá, fűszerezzük, sózzuk, és annyi zabpehelyliszttel összekeverjük, hogy formázható legyen. Süthetjük egyben is, vagy fasírtformákat készítve. (Alul-felül sütés, 35 perc, 180 fok, ha egyben sütjük, kicsit több idő kell a sütéshez. Illetve egyben sütve kicsit morzsálódott, több tojást érdemes beletenni ebben az esetben)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése