Almás sütőtökös pite
Nagy kedvenc lett. Nem szeretem a sütőtököt, de így nem is érezni, viszont kellemes izt ad a sütinek.
Töltelék:
- 80 dkg alma
- 20 dkg sütőtök
- 1 ek méz
- Mézeskalács fűszerkeverék
- Cukor
- Búzadara
Tészta:
- 40 dkg liszt (ebből 10 teljes kiőrlésű)
- 25 dkg margarin
- 2 tojás (+ 1 a tetejére)
- 5 dkg porcukor
- 1 ek olaj
- 1-2 ek növényi tej
A tészta a már jól bevált tejmentes pitetésztám, most annyit változtattam, hogy sütőport sem tettem bele.
A töltelékhez az almát és a sütőtököt lereszeljük (a mennyiségek a tisztítás után értendők). Mézzel, mézeskalács fűszerkeverékkel összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, az egyiket megszórjuk 3 ek búzadarával. A lereszelt almás sütőtökös tölteléket meg is lehet párolni, én csak így terítettem rá az egyik kinyújtott tésztafélre (a sütőtök icipicit roppanós maradt, de minket nem zavart). Megszórjuk a tetejét cukorral ízles szerint, illetve attól függ, mennyire édes az alma. Erre mehet rá a másik kinyújtott tésztalap. Megszúrkáljuk villával, díszítjük. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük (nálam alul-felül sütés, 175 fok, 35 perc volt).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése