Zöldbabfőzelék (tejmentes)
Egyszerű, kellemes ízek, a kislányunknak is nagyon ízlett, többször kellett szednem.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 900 g sárgahüvelyű vajbab
- 1 hagyma
- 1 kk cukor
- 1 kk pirospaprika
- só
- 2 ek olaj
- 2 ek sárgaborsóliszt
- rizspehely a sűrítéshez
A hagymát felaprítjuk, olajon pároljuk, majd adunk hozzá cukrot és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot is, és a sárgaborsólisztet (vagy bármilyen más lisztet), pirospaprikát, és így pár percig pároljuk, kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk. Amikor megpuhult, rizspehellyel besűrítjük. (sűrítéshez használhatunk kukoricakeményítőt/lisztet, én mostanában rászoktam a rizspehelyre)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése