Zöldbabfőzelék (tejmentes)

Egyszerű, kellemes ízek, a kislányunknak is nagyon ízlett, többször kellett szednem.

Hozzávalók:

  • 900 g sárgahüvelyű vajbab
  • 1 hagyma
  • 1 kk cukor
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 2 ek sárgaborsóliszt
  • rizspehely a sűrítéshez

A hagymát felaprítjuk, olajon pároljuk, majd adunk hozzá cukrot és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot is, és a sárgaborsólisztet (vagy bármilyen más lisztet), pirospaprikát, és így pár percig pároljuk, kevergetjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk. Amikor megpuhult, rizspehellyel besűrítjük. (sűrítéshez használhatunk kukoricakeményítőt/lisztet, én mostanában rászoktam a rizspehelyre)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések