Sárgaborsóleves
Ez az első olyan étel, amit mindhárman eszünk :) Az összetevők közül, már minden be van bezetve a kislányunknak is.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- sárgaborsó (300 g) előtte 2 órára beáztatva
- 1 nagy fej hagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 krumpli
- 1 répa
- só ízlés szerint
A sárgaborsót minimum 2 órára beáztatjuk. A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rögtön utánna a beáztatott, átmosott sárgaborsót. Párszor megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk. Addig forraljuk, amíg már majdnem puha, ekkor a feldarabolt répát adjuk hozzá. Amikor már a répa is majdnem jó, a felkockázott krumplit is beletesszük, és még addig főzzük, amíg ez is készre puhul. Készíthetjük galuskával is, azt a répa után kell beleszaggatni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése