Sárgaborsóleves

Ez az első olyan étel, amit mindhárman eszünk :) Az összetevők közül, már minden be van bezetve a kislányunknak is.

Hozzávalók:

  • sárgaborsó (300 g) előtte 2 órára beáztatva
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 krumpli
  • 1 répa
  • só ízlés szerint

A sárgaborsót minimum 2 órára beáztatjuk. A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rögtön utánna a beáztatott, átmosott sárgaborsót. Párszor megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk. Addig forraljuk, amíg már majdnem puha, ekkor a feldarabolt répát adjuk hozzá. Amikor már a répa is majdnem jó, a felkockázott krumplit is beletesszük, és még addig főzzük, amíg ez is készre puhul. Készíthetjük galuskával is, azt a répa után kell beleszaggatni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések