Hozzátáplálás (7 hós)

Körülbelül a hónap felétől megúnta a püréket, és elkezdett érdeklődni a darabos étel iránt. Kicsit még ügyetlenül, de szépen pakolgatja a szájába, kezdetben szopizta, majd egyre jobban ráérzett, rágcsálni kezdte. Így a hónap végére már minden étkezéshez készítettem vagy adtam valami kézbe fogható ételt (párolt zöldség, gyümi, abonett, buláta stb). Amikor már a pürét nem akarta enni, odaadtam, és amíg azzal lekötötte magát, a püré is észrevétlen lecsúszott. A súlya is szépen fejlődik. 

Újra elkezdtem a tejmentes diétát, hátha a reflux javul. És újra minden étkezés előtt még megszoptatom, hogy minél több tejhez jusson. Most tízóraira gyümit kap gabonával/rizzsel, ebéd zöldség, tészta, csirke kombinációi, vacsora zabkása gyümölccsel.




Bevezetve: repceolaj, répa, zöldborsó (utána kiütések lettek a hátán, de lehet az új mosószertől), buláta, cukkini, körte, spenót, fokhagyma, cékla, szilva, narancs, olivaolaj, hagyma, sárgaborsó

Rágcsálnivalók: kölesgolyó, buláta, abonett (óvatosan adom neki, mert utána nem kéri sokszor a párolt zöldséget, gyümölcsöt)

Sokszor a mi tányérunkról is kunyizik: spenótos tészta, sültkrumpli, kenyér/zsemledarabkák

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések