Spenótfasírt

Elérkeztünk a spenót bevezetéséhez, és nagy örömömre a Bonduelle készít mirelit spenótot, amiben nincs tejszín, vagy egyéb adalék. Azokon a napokon, amikor 1-1 új ételt bevezetek, mi is hasonlót eszünk. Így most két egyszerű spenótos recept következik.

Hozzávalók:

  • mirelit spenót (Bonduelle, 4 adag)
  • 1 cikk fokhagyma
  • 4 szelet rozsos toast kenyér
  • zsemlemorzsa
  • só, vegeta ízlés szerint
  • olaj (baba miatt repce)


A fagyasztott spenótot és a zúzott fokhagymát egy kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd botmixerrel pépesítjük (ez mehet a babának, krumplival vagy tésztával). A maradék spenóthoz hozzáadjuk az áztatott kenyeret, sózzuk, ízlés szerint vegetát, fokhagymát még tehetünk bele. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy formázható állagú legyen. Előmelegített sütőben, kiolajozott tepsiben pirulásig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések