Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • pirospaprika
  • só, borsikafű
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek (tönköly)liszt

A feldarabolt hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, éppen csak egy párszor megkevergetjük. Ezután mehet bele a csíkokra vágott kelkáposzta, ezt is kicsit pároljuk, kevergetjük, majd felöntjük vízzel (éppen, hogy ellepje, vagy az sem baj, ha nem lepi el, mert hamarosan össze fog esni a kel). Fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk. Kb.10 perc főzés után beletesszük a felkockázott krumplit. Tovább főzzük, közben a tejfölhöz annyi vizet adunk, hogy hígabb legyen, és elkeverjük benne a lisztet csomómentesen. Ha megfőtt a krumpli is, hozzákeverjük a tejfölös habarást, még egyszer felforraljuk, és készen is van. Ha sűrűbbre szeretnénk, pár krumplit villával össze kell törni, a benne található keményítő be fogja sűríteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések