Zöldséges lasagne

Különleges ízek, a darált mandula elhagyható, de ha teszünk bele, lesz valami, ami roppanóssá teszi az egészet. Ötlet innen való.

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb édeskrumpli
  • 1 közepes cukkini
  • 1 babkonzerv
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 25 dkg lasagne tészta (nyersen)
  • 3 maréknyi mandula/kesudió
  • 1000 g paradicsompüré
  • fűszerek (oregano, borsikafű, kakukkfű)
  • só, cukor, olaj, vegán tejföl


A sütőt előmelegítjük. A feldarabolt vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk  a kockára vágott cukkinit, édeskrumplit, belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük (kakukkfű, oregánó, bazsalikom), majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha minden roppanósra párolódott, belekeverjük a babot. A mandulát/kesudiót összeaprítjuk. Egy kiolajozott jénaiba rétegek szerint rendezzük: tészta duplán (nyersen, a két tésztasor közé paradicsomszószt vagy vegán tejfölt kenünk), erre a párolt zöldségragu, mandula, paradicsomszósz, majd újra két sor tészta (közte szósz vagy tejföl), a ragu másik fele, paradicsomszósz. A tetejére tészta kerül, arra egy kis (vegán) tejföl, sörélesztőpehely/sajt. Végül a jénai szélei mentén felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezüstpapírral letakarva tesszük a sütőbe, 180 fokon sütjük. Időnként ellenőrizzük, ha megpuhult a tészta, levehetjük az ezüstpapírt, és még addig süssük amíg a teteje is megpirul (itt már felső grill funkcióval)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések