Zöldséges lasagne
Különleges ízek, a darált mandula elhagyható, de ha teszünk bele, lesz valami, ami roppanóssá teszi az egészet. Ötlet innen való.
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük. A feldarabolt vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, édeskrumplit, belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük (kakukkfű, oregánó, bazsalikom), majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha minden roppanósra párolódott, belekeverjük a babot. A mandulát/kesudiót összeaprítjuk. Egy kiolajozott jénaiba rétegek szerint rendezzük: tészta duplán (nyersen, a két tésztasor közé paradicsomszószt vagy vegán tejfölt kenünk), erre a párolt zöldségragu, mandula, paradicsomszósz, majd újra két sor tészta (közte szósz vagy tejföl), a ragu másik fele, paradicsomszósz. A tetejére tészta kerül, arra egy kis (vegán) tejföl, sörélesztőpehely/sajt. Végül a jénai szélei mentén felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezüstpapírral letakarva tesszük a sütőbe, 180 fokon sütjük. Időnként ellenőrizzük, ha megpuhult a tészta, levehetjük az ezüstpapírt, és még addig süssük amíg a teteje is megpirul (itt már felső grill funkcióval)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édeskrumpli
- 1 közepes cukkini
- 1 babkonzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 25 dkg lasagne tészta (nyersen)
- 3 maréknyi mandula/kesudió
- 1000 g paradicsompüré
- fűszerek (oregano, borsikafű, kakukkfű)
- só, cukor, olaj, vegán tejföl
A sütőt előmelegítjük. A feldarabolt vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, édeskrumplit, belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük (kakukkfű, oregánó, bazsalikom), majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha minden roppanósra párolódott, belekeverjük a babot. A mandulát/kesudiót összeaprítjuk. Egy kiolajozott jénaiba rétegek szerint rendezzük: tészta duplán (nyersen, a két tésztasor közé paradicsomszószt vagy vegán tejfölt kenünk), erre a párolt zöldségragu, mandula, paradicsomszósz, majd újra két sor tészta (közte szósz vagy tejföl), a ragu másik fele, paradicsomszósz. A tetejére tészta kerül, arra egy kis (vegán) tejföl, sörélesztőpehely/sajt. Végül a jénai szélei mentén felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezüstpapírral letakarva tesszük a sütőbe, 180 fokon sütjük. Időnként ellenőrizzük, ha megpuhult a tészta, levehetjük az ezüstpapírt, és még addig süssük amíg a teteje is megpirul (itt már felső grill funkcióval)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése