Diós briós

Hozzávalók (8 db):

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • Tetejére: 1 tojás, kb. 10 ek darált dió és cukor

Az élesztőt a tejben cukor hozzáadásával felfuttatjuk (kb.5 perc). Hozzáadjuk a 2 db tojást, a puha margarint, a maradék cukrot és a csipet sót, jól összekeverjük. Végül a lisztet is hozzáadjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle (a lisztet pótoljuk még, ha ragad a tészta). 1 óra alatt meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát, 8 egyenlő részre osztjuk, és megformázzuk (videó itt található). Előmelegítjük a sütőt, a megformázott briósokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk darált dióval, cukorral. Amíg a sütő melegszik, hagyjuk kelni a tésztát (kb.10 perc), majd nagy hőfokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések