Tofu fasírt

Nagyon jó puha marad a belseje végig, a széle pedig a zsemlemorzsától kap egy kis kérget. Érdemes füstölt tofuval csinálni (legalább felerészben), akkor igazán ízletes lesz.

Hozzávalók:

  • 2 tofu (Lidl-s, egyik füstölt, másik bazsalikomos)
  • 2 szelet áztatott kenyér
  • 4 ek lenmagőrlemény
  • 1 marék darált dió
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1-1 kk só, vegeta
  • zsemlemorzsa a hempergetéshez

A lenmagőrleményt 5 percre annyi forró vízbe áztatjuk, ami éppen ellepi. A tofut villával összetörjük, hozzáadjuk a kinyomkodott áztatott kenyeret, a lenmagőrleményt, a darált diót, egy kisebb fej apróra vágott vöröshagymát, a sót és a vegetát. Gyúrható masszát kapunk, ezt formázzuk és a zsemlemorzsába hempergetjük, majd kiolajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések