Sült paprika

Kaptunk jó pár ropogós, friss tölteni való paprikát, és pont láttam egy jó ötletet Kittinél.  Meglocsoltuk még egy kis paradicsomszósszal, igazán kiadós ebéd lett.

Hozzávalók:
  • 6 db paprika
  • fél csésze rizs
  • fél csésze szójagranulátum
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • fűszerek (Toscana, só, vegeta)
  • 1 ek lenmagőrlemény
  • 1 ek zabpehelyliszt


A nyers paprikákat kicsumázzuk, a magokat kikaparjuk. A töltelékhez a szójagranulátumot sós, vegetás, meleg vízbe áztatjuk 10 percre, majd kinyomkodjuk a levét. A rizst megfőzzük. A vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát, végül a rizst és az áztatott szóját. Teszünk hozzá lenmagőrleményt és zabpehelylisztet, jól összekeverjük, és megtöltjük a paprikákat. Ha a töltelék nem formázható, akkor még tegyünk hozzá zabpehelylisztet. Ha marad még töltelék, készíthetünk belőle fasírtokat. Olajozott tepsiben, nagy hőfokon kb. 1 órát sütjük (addig, amíg a paprika megpuhul, és kicsit megpirul).

Paradicsomszósszal ettük, recept itt található.

Népszerű bejegyzések