2017. július 21., péntek

Bodzaszörp

A kedvenc nyári frissítőnk. Általában, ha nagyobb adagot készítek, mélyhűtőbe teszem, így nem kell tartósítószer. Úgysem tart sokáig.. :)

  • 5 liter víz
  • 2 (bio) citrom
  • 70 dkg cukor
  • kb. 15 db bodza

A bodzát óvatosan átöblítjük. Egy nagy lábasba teszünk vizet, a cukrot, a felszeletelt citromokat, és a bodzavirágokat. Hűtőbe tesszük, másnap megkeverjük, hogy a cukor is oldódjon, majd még egy napra visszatesszük a hűtőbe. Második nap már fogyasztható is, leszűrjük, a bodzák levét is kinyomkodjuk, én egy-két citromszeletet belefacsarok, hogy citromosabb íze legyen, illetve szükség szerint még vízzel higíthatjuk.

Vega babgulyás

Hozzávalók: 1 konzerv bab 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1 krumpli 1 vöröshagyma füstölt gabonakolbász fűszerek: pirospaprika, só, bors, v...