Szilvalekváros kevert süti (gluténmentes)
Egy nagyon finom, egyszerű, kevert gluténmentes sütemény Anyósomtól. A rizsliszttől kicsit "porhanyos" a tészta - de nem esik szét - de én azért is szeretem ezt a fajta lisztet, mert édeskés íze van, kevesebb cukor is elég hozzá.
- 25 dkg rizsliszt
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 ek olaj
- 2 ek szilvalekvár
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- csipet só
A tojásokban a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, lekvárt, fahéjat és egy csipet sót. A rizslisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és kanállal jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése