Szilvalekváros kevert süti (gluténmentes)

Egy nagyon finom, egyszerű, kevert gluténmentes sütemény Anyósomtól. A rizsliszttől kicsit "porhanyos" a tészta - de nem esik szét - de én azért is szeretem ezt a fajta lisztet, mert édeskés íze van, kevesebb cukor is elég hozzá. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 ek olaj
  • 2 ek szilvalekvár
  • 1,5 kk szódabikarbóna
  • 1 kk fahéj
  • csipet só

A tojásokban a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, lekvárt, fahéjat és egy csipet sót. A rizslisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk és kanállal jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések