2017. április 7., péntek

Pad thai

Talán azt nem kell mondanom, a cím alapján kiderül, hogy az előző hónap a thai ételek hónapja volt, ezt az egy jellegzetes főfogást meg is csináltam. Másra már nem jutott se időm, se kedvem :P "Ízkavalkád", jó volt kipróbálni, de gyakran nem fogunk ilyet enni. :) Van pár állandó összetevője, egyébként meg ahány recept, annyi változatot találtam, így készítettem egy vegetáriánus verziót.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizstészta (2-3 mm)
  • 1 fél tofu
  • 1 tojás
  • kis gyömbér
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek olaj
  • 1 ek cukor
  • 1 kk chili por
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek mungóbabcsíra
  • 2 ek darált mogyoró
  • só ízlés szerint


A rizstésztát beáztatjuk forró vízbe a csomagolásán leírtak szerint, majd leszűrjük, és egy kevés olajjal összekeverjük. A szójaszószba beletesszük a zúzott fokhagymát, a chiliport, egy kis cukrot, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A tofut feldaraboljuk és olajon pirítani kezdjük. Hozzáütjük a tojást, folyamatosan kevergetjük, majd az újhagymát, darált mogyorót, mungóbabcsírát, reszelt gyömbért is. Ha már minden benne van (a szójaszószon kívül), a tésztát is hozzákeverjük, és ekkor leöntjük a chilis-fokhagymás szójaszósszal. Végül jól összekeverjük az egészet.

Tavaszi tekercs

Ez az eredeti recept:  https://zemagazin.hu/?s=tavaszi+tekercs . Húsnélküli verzió következik: Hozzávalók: 500 g káposzta 75 g sz...