2017. március 6., hétfő

Szójaszószos zöldséges kuszkusz

Ha van a fagyasztóban elkészített szejtán, akkor, miután kiengedett, pár perc alatt el is tudjuk készíteni ezt az ázsiai jellegű egytálételt.

Hozzávalók:
  • 1 szelet szejtán (kattints a recept eléréséhez)
  • 10 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 15 dkg kuszkusz
  • 2 dl víz
  • 1 dl olaj
  • só, szójaszósz ízlés szerint

A szejtánszeletet apró kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket. Felöntjük 2 dl vízzel, addig pároljuk, amíg megpuhul. Sózzuk ízlés szerint és hozzáadjuk a kuszkuszt. Ha a víz elpárolgott, vagy magába szívta a zöldség, akkor még 2 dl öntsünk hozzá és forraljuk fel. A kuszkusz egyből fel fogja szívni a vizet. El is készült, még ízlés szerint pár kanál szójaszószt keverjünk el benne. (Vigyázat! némelyik szójaszósz összetevői között fehér bor is van.)

Tojáskrém

Egyszerű, egészségesebb változat, vaj helyett főtt krumplival. Hozzávalók: 30 dkg krumpli 6 tojás 1 pohár tejföl 1 dl olaj só ízlés...