Szójaszószos zöldséges kuszkusz
Ha van a fagyasztóban elkészített szejtán, akkor, miután kiengedett, pár perc alatt el is tudjuk készíteni ezt az ázsiai jellegű egytálételt.
Hozzávalók:
- 1 szelet szejtán (kattints a recept eléréséhez)
- 10 dkg mirelit zöldségkeverék
- 15 dkg kuszkusz
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- só, szójaszósz ízlés szerint
A szejtánszeletet apró kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket. Felöntjük 2 dl vízzel, addig pároljuk, amíg megpuhul. Sózzuk ízlés szerint és hozzáadjuk a kuszkuszt. Ha a víz elpárolgott, vagy magába szívta a zöldség, akkor még 2 dl öntsünk hozzá és forraljuk fel. A kuszkusz egyből fel fogja szívni a vizet. El is készült, még ízlés szerint pár kanál szójaszószt keverjünk el benne. (Vigyázat! némelyik szójaszósz összetevői között fehér bor is van.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése