Szejtán vadasmártással, zsemlegombóccal

Nagyon nagyon szeretem, laktató, variálható a feltét és a köret is. Egy korábbi recept már van, akkor krumpligombóccal ettük. Itt már csak a zsemlegombóc receptjét írom le.

Szejtán elkészítés itt található. Ha elkészült, csíkokra vágjuk és olajos serpenyőben időnként megkeverve megpirítjuk, ízesítjük sóval, fokhagymaporral.


Zsemlegombóc hozzávalók (kb.10 db):

  • 3 db zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem (elhagyható)

A tojásból és a lisztből sűrű nokedlitésztát készítünk. A zsemléket darabokra szaggatjuk, megpirítjuk tepsiben (én most egy szikkadt zsúrkenyérből csináltam, mikróban melegítettem meg). Mindent összekeverünk, jó alaposan, hogy mindenhova jusson a tojásos masszából is. Sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele apróra vágott petrezselymet. 15 percig állni hagyjuk, addig sós, vegetás vizet forralunk. Amikor forr, takarékra vesszük, és a gombócokat vizes kézzel megformálva, beledobáljuk. Letakarva, közepes tűzön (éppen csak egy kicsit forrjon) 10 percig főzzük, majd tányérra szedve hagyjuk kihűlni, lecsepegni.

Népszerű bejegyzések