Sós, túrós töltött kifli

Teljes kiőrlésű kenyér készült, az egyik feléből ez lett :) Így 8 db + egy kisebb kenyér. 

Hozzávalók:
  • fél élesztő (25 g)
  • 3 dl meleg víz
  • 1 kk cukor
  • 380 g teljes kiőrlésű liszt (+10-20 g a gyúráshoz)
  • 20 g olaj
  • 1 ek durvára tört dió
  • 1 ek lenmagőrlemény
  • 2 kk só

Töltelék:
  • 100 g túró
  • 1 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk mustár
  • só, fokhagymapor ízlés szerint
Miután a kenyértésztát egyszer már a duplájára kelesztettük, két részre osztjuk. Az egyiket kör alakúra, kb. fél centisre nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, a túrótöltelékből teszünk mindegyik szélére. Innen indulva feltekerjük. Ha szeretnénk magokba forgatni, egy kicsit vizezzük be, hogy jobban megtapadjanak rajta. Előmelegített sütőben nagy hőfokon 20-25 perc alatt, pirulásig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések