Tejberizs

Klasszikus, de az arányok miatt le kell írnom, mert mindig elfelejtem..

Hozzávalók:

  • 200 g rizs
  • 2 dl víz
  • 7 dl tej + sz.sz víz
  • 70 g cukor
  • 1 ek méz
  • vaníliarúd magja
  • csipet só
2 dl vízben elkezdjük főzni a rizst. Ahogy szívja magába a vizet és kezd puhulni, tejjel (vagy vízzel is vegyesen - a vízben jobban megpuhul, érdemes a tejet a végére tartogatni) pótoljuk a folyadékot. Ízesítjük cukorral, mézzel ízlés szerint, és ha van, vaníliarúd kikapart magjával - ettől igazán finom lesz. Takarék lángon, fedő alatt, időnként megkeverve puhulásig főzzük. Nekem összesen kicsit több, mint 9 dl folyadékot vett fel. 

Népszerű bejegyzések