Vegán vadas krumpligombóccal
Ez egy nagyon kiadós, egészséges egytálétel, az egyik új kedvencünk. Kissé hosszadalmas az elkészítés, de megéri, és akkor már két napra valót készítettem, vagyis ez 4 személyre szóló adag.
Hozzávalók:
- szójaszeletek
Vadasmártás:
- 2 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- kisebb vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 ek mustár
- 2 db babérlevél
- 1 kk lestyán
- 2 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
- só ízlés szerint

Krumpligombóc:
- 80 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- só
A szójaszeleteket (vagy akár készíthetjük szejtánból is) sós, vegetás vízben fél órán keresztül főzzük, majd leszűrjük. Olajozott tepsibe tesszük, megsózzuk (tehetünk mellé hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot is, sülten nagyon finomak lesznek), és előmelegített sütőben mindkét oldalukat megpirítjuk. (kb. 45 perc)

A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és krumplinyomóval pépesítjük, vagy lereszeljük (sajtreszelőn). Amikor kihűlt, megsózzuk és teszünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz (nekem most elég volt 20 dkg, a krumpli eléggé "ragadt"). A képen látható módon össze fog állni a tészta. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és forrásban levő vízbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, még 10 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük.
El is készült minden, tálaljuk ízlésesen, váljon egészségünkre ez a szuper étel :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése