Kukoricakása

Megkívántam azokat a reggeleket, amikor kicsiként még otthon Anya ilyet készített :) Mi általában nem édesen, tejjel ettük, hanem sósan, pirítóssal, zöldségekkel. Még mindig a sós reggeliket részesítjük előnyben, ebben az esetben nem is kell sok idő az elkészítéshez, és mint a mellékelt ábra is mutatja, elég laktató :) Ez a mennyiség két személyre szól.

Hozzávalók:
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 ek olaj
  • 5 dl víz
  • só, vegeta, fokhagymapor, 1 kk pirospaprika
Olajon a kukoricadarát és a fűszereket pár percig pirítjuk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon, néha megkeverve főzzük 10 percig. Akkor jó, ha a dara megpuhult, már nem annyira szemcsés. Még melegen kanalazzuk tálba, pár perc alatt meg is szilárdul. Pirítóssal, salátával, tükörtojással ettük.

Népszerű bejegyzések