Tökfasírt

Egyszerű, finom, gyors, anyától való.


Hozzávalók:
  • gyalult tök
  • 1 tojás
  • vegeta
  • fokhagymapor
  • liszt
  • szójaliszt - elhagyható


Direkt nem írtam adagokat, egyrészt nem mértem, másrészt a tök nedvességtartalmától függ. A tökből kiszedjük a magvakat, lereszeljük (kb. fél kilós lehetett). Megsózzuk, és szűrőben állni hagyjuk egy kis időre, majd jól kicsavarjuk, kinyomkodjuk belőle a vizet. Összekeverjük a tojással, sóval, vegetával és fokhagymaporral (utóbbi kettő kb. 1-1 kiskanál), végül annyi liszttel, hogy jól formázható állaga legyen. Ha még közben engedett vizet, akkor több kell, én kb. 5 kanál lisztet tettem bele. (ebből 1 kanálnyi szójaliszt volt, csak a fehérjepótlás miatt) Olajozott tepsiben közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.

Népszerű bejegyzések