Pácolt, sült szejtánszelet


Nagy kedvenc lett a szejtán, a részemről a bevált recept itt olvasható. Egy részből különböző ételek készülnek, a másik felét lefagyasztom, így bármikor gyorsan előkapható.


Hozzávalók:
Pác: 
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 ek mustár
  • víz

  • Olaj a sütéshez
Elkészítjük a szejtánt, majd szűrőre tesszük, szeletekre vágott állapotában hagyjuk, hogy kihűljön és kicsurogjon belőle a víz. Elkészítjük a páclevet: az olívaolajat, mustárt, a zúzott fokhagymát jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a szejtánszeleteket ellepje majd. Beletesszük a szejtánt, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A pácléből kivéve, olajozott tepsiben mindkét oldalát nagy lángon megpirítjuk. Vagy kicsit olajosabb megoldás, ahogy készítettem: a páclével együtt teflonsütőbe öntöttem. Miután elpárolog és felszívódik a páclé, kell alá tenni olajat, hogy ne ragadjon le. Óvatosan, mert a víz és az olaj nem szereti egymást, könnyen kicsapódik. Sültkrumplival, uborkasalátával fogyasztottuk.

Népszerű bejegyzések