Mascarponés - marcipános süti aszalt gyümölccsel
Egy igazán különleges csemege, nálunk nagyon bevált, az ötlet innen való.
Hozzávalók
Az aszalt gyümölcsöket és a marcipánt egységes kis darabokra vágjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral pár perc alatt, majd hozzákeverjük a mascarponét, a mézet. A lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük, és a mascarponés keverékhez adjuk. Végül a macipánt és a gyümölcsöket is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk (én azért olajjal is megkentem), előmelegített sütőben, közepes lángon, majd alacsonyabb fokozaton 45-50 percig sütjük - addig, amíg jól átsül, tűpróbával ellenőrizzük.
Hozzávalók
- 20 dkg aszalt gyümölcs (meggy, barack, datolya)
- 10 dkg marcipán
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 2 tojás
- 2 ek keményítő (kukorica vagy burgonya)
- 1 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Az aszalt gyümölcsöket és a marcipánt egységes kis darabokra vágjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral pár perc alatt, majd hozzákeverjük a mascarponét, a mézet. A lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük, és a mascarponés keverékhez adjuk. Végül a macipánt és a gyümölcsöket is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk (én azért olajjal is megkentem), előmelegített sütőben, közepes lángon, majd alacsonyabb fokozaton 45-50 percig sütjük - addig, amíg jól átsül, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése