Mascarponés - marcipános süti aszalt gyümölccsel

Egy igazán különleges csemege, nálunk nagyon bevált, az ötlet innen való.

Hozzávalók

  • 20 dkg aszalt gyümölcs (meggy, barack, datolya)
  • 10 dkg marcipán
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 2 tojás
  • 2 ek keményítő (kukorica vagy burgonya)
  • 1 ek liszt
  • fél csomag sütőpor


Az aszalt gyümölcsöket és a marcipánt egységes kis darabokra vágjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral pár perc alatt, majd hozzákeverjük a mascarponét, a mézet. A lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük, és a mascarponés keverékhez adjuk. Végül a macipánt és a gyümölcsöket is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk (én azért olajjal is megkentem), előmelegített sütőben, közepes lángon, majd alacsonyabb fokozaton 45-50 percig sütjük - addig, amíg jól átsül, tűpróbával ellenőrizzük.



Népszerű bejegyzések