Túrós pogácsa kelesztés nélkül

Élesztő nélküli, laktató túrós pogi.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (ebből 15 dkg teljes kiőrlésű)
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek tejföl (+1-2 ek)
  • 2 kk só

A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a túrót is. Teszünk hozzá sót, majd annyi tejfölt, hogy ahogy gyúrjuk a tésztát, szépen összeálljon, ne forgácsolódjon. 20 percre hűtőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett deszkán kb. másfél centis vastagságúra nyújtjuk (nem sokkal lesz nagyobb, mivel nem élesztős, nagyon kicsit emelkedik majd esetleg a hő hatására). Pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét megszórhatjuk sajttal, majd tepsibe tesszük, kb. 30 percig sütjük, amíg mindkét oldala megpirul (elején nagy, majd kisebb lángon).

Népszerű bejegyzések