Lecsós szejtánbrassói fűszeres sültkrumplival

A kedvenc vegán éttermünk a Napfényes étterem, időnként ott ünnepelünk, emlékezünk a kezdetekre, az ott töltött első randira :) Nagyon finom, bőséges fogást kapunk mindig, illetve ötletet a hétköznapi menühöz. Ez az étel is a Kedvesem egyik kedvence.

Hozzávalók:
  • 3 db paprika
  • 5 db paradicsom / 1 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • szejtán (egy 25 dkg-os adag) / Szójakocka
  • olaj
  • sültkrumpli-fűszerek - most: pirospaprika, bors, oregano, kakukkfű, borsika
  • pác: 1 dl olívaolaj, 0,5 dl szójaszósz, 1 ek mustár

A szejtánt elkészítjük, kockákra vágjuk, és a páclevet ráöntjük.
A nyers krumplit meghámozzuk, hasábokra szeljük és a fűszerkeverékkel, 2 ek olajjal jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A szejtánt pedig lecsöpögtetjük és szintén a tepsibe rakjuk. A krumplira terítsünk ezüstpapírt, hogy könnyebben megpuhuljon. Sütőben nagy lángon sütjük, pirulásig mindkettőt. Közben párszor keverjük meg, és ha a krumpli megpuhult, vegyük le az ezüstpapírt.
Ezalatt elkészítjük a lecsót: a feldarabolt vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomsűrítményt (persze nyáron a friss paradicsomot). Ízlés szerint sózzuk, és a paprika puhulásáig főzzük. Amikor a szejtán a sütőben kezd pirulni, kezd a széle ropogós lenni, vegyük ki a sütőből és keverjük a lecsóhoz. Sültkrumplival tartalmas párost alkot, egészségünkre :)

Tipp:  Szejtán helyett szójakockával is készíthetjük, azt előző este áztassuk be sós, vegetás vízbe, vagy aznap fél órán keresztül főzzük, majd szűrjük le. Ugyanúgy pirítsuk meg tepsiben, majd adjuk a lecsóhoz.

Megjegyzések