Töltött cukkini & padlizsán

Padlizsánnal és cukkinivel is készíthető. Arra kell figyelni, hogy a cukkinit érdemes megpucolni, a padlizsánt viszont nem kell.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini

  • 10 dkg szójagranulátum
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • sajt
  • só, vegeta, olaj


A padlizsánt (nem kell meghámozni) 1 cm-es karikákra vágjuk. A cukkinit meghámozzuk és hosszában kettévágjuk, és a közepét kikanalazzuk, félretesszük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mindkét zöldséget, megkenjük olajjal, és sózzuk. Elkészítjük a tölteléket: a szójagranulátumot 10 percre meleg vízbe áztatjuk, majd a levét kinyomkodjuk. Olaj és víz keverékén a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáreszeljük a répát is. A vizet pótoljuk, és addig pároljuk, amíg a répa is megpuhul. Hozzáadjuk a szójagranulátumot és a cukkini kikapart belsejét is. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint (én vegetával készítettem).Vizet még adhatunk hozzá, hogy összeálljon. A "padlizsán-korongokra" és "cukkini-hajókra" kanalazzuk, a tetejére sajtot reszelünk. Előmelegített sütőben - sajnos már nem emlékszem, hogy pontosan mennyi ideig - de először közepes lángon, hogy megpuhuljanak a zöldségek, majd pedig nagyobb fokozaton 20-30 percig sütjük. 
Legközelebb annyi változtatást tennék mindenképp a töltelék elkészítésénél: amikor már a szóját is hozzákevertem, 2 ek liszttel beszórnám, majd vízzel/főzőtejszínnel felönteném, hogy szaftosabb legyen és jobban összeálljon. Így csak a sajt tartotta össze, kicsit nehezebb volt vele bánni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések