Töltött bucik
Egy ötlet, ha a kenyér már unalmas :) Ennek a tésztának a feléből 15 db lett, a másik részéből kenyér készült. A szójapárizsi és a majonéz kitűnő párosítás, sütés után is nagyon jó íze van! Ezen kívül bármilyen töltelékkel tölthetjük, itt még nyers répát és sajtreszeléket kevertem össze.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt (+/- 10 dkg)
ebből 30 dkg teljes őrlésű
- 7 dl víz
- 5 dkg élesztő
- 2 ek olaj
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 2 kk só
itt: + 3-4 ek lenmagpehely
Töltelékhez:
- Szójapárizsi szeletek
- kisebb répa, sajt, majonéz
Az élesztőt langyos vízben cukor hozzáadásával felfuttatjuk. Az összes hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, lehetőség szerint dagasszuk pár percig. (vagy a kenyérsütőgéppel megkelesztjük). Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részt félrerakhatjuk a kenyérhez. A másikat még két részre osztjuk, mindkettőt jó vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk. Az egyiken egyenletesen elosztjuk a szójaszeleteket (legyen köztük mindenhol kb1,5-2 cm), ezekre a reszelt répa-sajt keveréket, és mindegyik tetejére majonézt. A másik nagy körtésztával lefedjük. Egy pohár segítségével a kidudorodó részeket pogácsákká szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, pirulásig. Először (kb.10 perc) nagy lángon, majd pirulásig közepes lángon. Ha egy kicsit kifolyik néhol a töltelék, nem kell megijedni, ott még finomabb lesz :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése