Sárgarépakrémleves

Egyre jobban szeretjük továbbra is a krémleveseket :) A kókusztejjel történő habarás olyan különlegesen jó ízt ad neki - ha másért nem is, ezért mindenképpen érdemes kókusztejport tartani otthon :) (sokáig eláll)


Hozzávalók:
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 db közepes krumpli
  • 2 dl kókusztej
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj
A sárgarépát megtisztítjuk és több darabba vágjuk. 1 ek olaj és víz keverékén kicsit pároljuk (ettől szép színe lesz, és a benne található vitamin felszívódásához is szükséges, mert zsírban oldódik). Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A krumplit is meghámozzuk, összedaraboljuk és a vízbe rakjuk puhulni. Sózzuk. Amikor kellően megpuhultak, botmixerrel pépesítjük. A kókusztejben a lisztet elkeverjük csomómentesre, és a leveshez adjuk (liszt nem is szükséges, a krumpli keményítője be fogja sűríteni a levest - annyira, hogy másnap mindig higítanunk kell). Szükség szerint még vizet vagy tejet adhatunk hozzá, amilyen sűrűségűre szeretnénk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések