Melegszendvics - "garlic bread" módra

Egy finom melegszendviccsel kezdeni vagy zárni a napot mindig jó. Ha van régebbi, akár szikkadt kenyerünk, ami már másképpen nehezen fogyna el - ebben a formában kétségkívül elfogy. Ízletes és laktató, pikk-pakk elkészül, nagyon szerettük. :)

Hozzávalók:
  • 1 kenyér/bagett
  • 1-2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 10 dkg sajt
  • (1 dl olaj 2 cikk fokhagyma)
A kenyeret felszeleteljük, de nem vágjuk végig teljesen, hogy egyben maradjon, az alja összefogja. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük és az olajban állni hagyjuk. (Nem szükséges fokhagymásan készíteni, anélkül is nagyon ízletes) A paradicsomot és a paprikát szintén vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. A kenyérszeleteket olajozóecsettel bőségesen bekenjük. Közéjük rakjuk a paprika- és paradicsomszeleteket. A maradék olajjal lekenjük a kenyér tetejét. A sajtot lereszeljük és a kenyérre szórjuk, úgy, hogy a szeletek közé is kerüljön. Tepsiben, nagy lángon pirulásig sütjük. Fogyasszunk hozzá idény-salátát.

Megjegyzések