Paprikás szójás bulgur

Egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel. A bulgur főként az indiai, török és mediterrán konyha egyik elterjedt körete. Tört búzaszemek, amelyeket megpároltak majd szárítottak az előkészítés során. Magasabb a tápanyagtartalma, mint a rizsnek. Érdemes kipróbálni és ezzel is változatossá tenni a köretek sorát. Önmagában köretnek, zöldséggel, szójával dúsítva önálló ételként használhatjuk.

Hozzávalók:
  • 20 dkg bulgur
  • 10 dkg szójakocka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 pritaminpaprika
  • vegeta
  • fél kk borsikafű
  • 2 kk oreganó
  • rukkola a tálaláshoz
A szójakockát vegetás sós vízben 30 percig főzzük vagy előző este beáztatjuk. A vöröshagymát olaj és víz keverékén elkezdjük párolni, ha már majdnem jó, hozzáadjuk az apróra vágott pritaminpaprikát. Kevés vizet tehetünk ha elpárolog, hogy ne égjen le. Belekeverjük a leszűrt, átmosott szójakockát is. Pároljuk, egy kicsit hagyhatjuk odapirulni is. Ízesítjük a fűszerekkel. Végül hozzákeverjük a bulgurt: ha előzőleg külön megfőztük (10-15 perc alatt enyhén sós vízben) akkor csak összekeverjük. Hozzáadhatjuk nyersen is, akkor ebben a szakaszban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhulásig főzzük. Szükség szerint adagolunk hozzá még vizet, de a végén hagyjuk, hogy felszívja teljesen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések