Pizza

Hozzávalók
  • 50 dkg liszt (teljes kiőrlésű is - 15 dkg)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • cukor
Az élesztőt 3 dl langyos vízben, cukor hozzáadásával felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, rugalmas tésztát gyúrunk. Egy óra alatt duplájára kelesztjük.


Használhatunk paradicsomsűrítményt, bolti pizzakrémet, vagy mi magunk is elkészíthetjük, a recept itt található: pizzás kifli


Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk és lisztezett deszkán nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és sütés előtt még 20 percig kelni hagyjuk. Eközben tetszés szerint megkenjük, és a zöldségeket, sajtot/tofut is rárakjuk. (Vöröshagymát előtte olaj és víz keverékén kicsit pároljuk meg). Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések