Össze-rántott karfiol :)

A rántott karfiol nagyon finom és nagyon időigényes. Ez a recept hasonló ízekhez ad lehetőséget rövid idő alatt. A sütéshez persze idő kell, de az előkészületek nem tartanak sokáig. 

Hozzávalók
  • 1 fej karfiol (nyersen)
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 2 pohár kefír
  • 2 db tojás
  • olaj
  • vegeta


Kiolajozott tepsibe 15 dkg zsemlemorzsát szépen elterítünk. Belerakjuk a rózsáira szedett, megmosott nyers karfiolt. A tojásokat felverjük, és a kefírrel együtt egyenletesen leöntjük a karfiolt. Sózzuk, vegetázzuk, majd megszórjuk a maradék 10 dkg zsemlemorzsával. A tepsit befedjük (a legjobb egy másikkal, vagy ezüstpapírral) és nagy lángon 1 órán keresztül sütjük. Amikor a 'folyékony' összetevők kezdenek felszívódni, 1-2 dl vizet öntsünk rá (kb.2-3-szor). Ha a karfiol megpuhult, fedő nélkül még 20-30 percig szintén nagy lángon sütjük, kicsit megpirulhat. A sózást ne sajnáljuk, különben ízetlen lesz a karfiol.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések