Zöldséges rakott palacsinta

Palacsinta (kb. 8 db)
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • cukor
A tojásokat a cukorral, sóval, liszttel, a tej felével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi folyadékot és habverővel tejszín állagúra jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Olajozott, forró palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük. (közepes lángon, a cukortól ragadhat!)

Töltelék
  • 0,5 kg mexikói zöldségkeverék
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • tejföl/kefír
  • tofu/sajt
Pörköltalapot készítünk. Olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd pirospaprikát és a felkockázott paradicsomot hozzáadjuk. Amikor a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, kicsit kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük, puhára főzzük. Ha már majdnem kész, 1-2 kanál liszttel sűrűsítjük.

Kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött, szorosan felcsavart palacsintákat. A maradék töltelék levét kefírrel elkeverve rákenjük. Tofut vagy sajtot reszelhetünk a tetejére. Sütőben nagy lángon 15 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések