Zöldséges rakott palacsinta
Palacsinta (kb. 8 db)
A tojásokat a cukorral, sóval, liszttel, a tej felével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi folyadékot és habverővel tejszín állagúra jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Olajozott, forró palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük. (közepes lángon, a cukortól ragadhat!)
Töltelék
Pörköltalapot készítünk. Olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd pirospaprikát és a felkockázott paradicsomot hozzáadjuk. Amikor a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, kicsit kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük, puhára főzzük. Ha már majdnem kész, 1-2 kanál liszttel sűrűsítjük.
Kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött, szorosan felcsavart palacsintákat. A maradék töltelék levét kefírrel elkeverve rákenjük. Tofut vagy sajtot reszelhetünk a tetejére. Sütőben nagy lángon 15 percig sütjük.
A tojásokat a cukorral, sóval, liszttel, a tej felével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi folyadékot és habverővel tejszín állagúra jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Olajozott, forró palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük. (közepes lángon, a cukortól ragadhat!)
Töltelék
Pörköltalapot készítünk. Olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd pirospaprikát és a felkockázott paradicsomot hozzáadjuk. Amikor a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, kicsit kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük, puhára főzzük. Ha már majdnem kész, 1-2 kanál liszttel sűrűsítjük.
Kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött, szorosan felcsavart palacsintákat. A maradék töltelék levét kefírrel elkeverve rákenjük. Tofut vagy sajtot reszelhetünk a tetejére. Sütőben nagy lángon 15 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése