Pirított hagymás bagett
Hozzávalók
Hagyma helyett megkenhetjük reszelt sajttal, füstölt tofuval, stb.
- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dl víz
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 3-4 ek szezámmag- /lenmagőrlemény
- cukor
- só
- 2 fej vöröshagyma
Az élesztőt langyos vízben cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszteket, olajat, sót, és ízlés szerint még egyéb darált magvakat (szezámmag, lenmag, dió). Félkemény rugalmas tésztává gyúrjuk, ehhez szükség szerint még lisztet adunk. Duplájára kelesztjük meleg helyen. Közben a hagymát apróra vágjuk és forró olajban barnára pirítjuk. A tésztát 4 részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a pirított hagymával és feltekerjük. A tetejét késsel bevagdaljuk és sütőpapírral kibélelt tepsiben még 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Hagyma helyett megkenhetjük reszelt sajttal, füstölt tofuval, stb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése