Habart krumplileves

Hozzávalók
  • 5-6 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • gabonakolbász/szójavirsli
A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk és sós vízbe feltesszük főni. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Ha minden megpuhult, elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük. A hőkiegyenlítés módszerével előbb a levesből teszünk a habaráshoz, majd az egészet hozzáadjuk a leveshez. Megvárjuk, amíg újra felforr és készen is van. Ha gabonakolbászt teszünk bele (1-2 evőkanálnyi), a krumplival együtt adjuk hozzá. A felkarikázott virslit a habarás után tesszük bele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések