Répafasírt

Hozzávalók
  • 30 dkg főtt répa
  • 10 dkg főtt krumpli
  • 1-2 szelet áztatott kenyér/zsemle
  • 1 cs áztatott zabpehely
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • 4 cikk fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • fűszerek
  • 2 tojás/ 2 ek zabpehelyliszt
  • (zsemlemorzsa)
A krumplit és a répát megfőzzük, lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, liszttel keményre keverjük. Ha tojás nélkül csináljuk, könnyen szétesik, ezért fontos, hogy megfelelő keménységű legyen. Olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Ha tepsiben sütjük, kenjük meg a sütőpapírt/tepsit olajjal, félidőben (kb.15 perc után) forgassuk meg, de előtte a tetejét kenjük le olajjal. Sütés előtt zsemlemorzsába is forgathatjuk, de nekünk anélkül jött be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések