Gluténmentes almás-diós muffin
A muffinrecept az Apróséf odalról való, és mivel Szüleink jöttek vendégségbe, kipróbáltam gluténmentesen. Anyósomnak is nagyon ízlett (ez volt a cél), a rizsliszttől kicsit omlósabb a tészta.
Hozzávalók:
- 170 g rizsliszt
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 50 g vaj/margarin
- 1 kk fahéj
- fél cs sütőpor
- 125 ml tej
- csipet só
- 2 közepes alma (kb. 200 g magház nélkül)
- 1 marék durvára tört dió
- 1 cs vaníliás cukor
A lisztet, sütőport, cukrot, fahéjat és egy csipet sót keverjük össze. Morzsoljuk el benne a vajat is. A tejben keverjük el a tojást, majd adjuk a lisztes keverékhez. Jól dolgozzuk össze. Az almákat (nem muszáj meghámozni) reszeljük le és keverjük a muffin tésztájához. Töltsük meg ezzel a masszával 2/3-ad részig a muffinformákat. Durvára tört dióval és vaníliás cukorral szórjuk meg mindegyik tetejét. Előmelegített sütőben 30 perc alatt elkészülnek (tűpróba + legyen szép színe).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése