Krumplis pogácsa
Hozzávalók
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- kb. 40 dkg liszt (teljes kiőrlésű is)
- 20 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- cukor
- 1,5 ek só
- (2 ek búzacsíra-por)
- tojás a kenéshez
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. A krumplitól függ, hogy mennyi lisztet vesz fel (+/- 10 dkg). Egyszer a duplájára kelesztjük meleg helyen. Átgyúrjuk, kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben még negyed órát áll. Lekenjük tojással a tetejét és 20-30 perc alatt előmelegített sütőben nagy lángon átsütjük.
Tipp: A tetejét ne csak tojással kenjük le, hanem a tojás mellé keverjünk még pár kanál vizet és olajat, reszeljünk bele fokhagymát, egy kis sajtot, sóval és pirospaprikával ízesítsük. Ez aztán mehet a tetejére!
Tipp: A tetejét ne csak tojással kenjük le, hanem a tojás mellé keverjünk még pár kanál vizet és olajat, reszeljünk bele fokhagymát, egy kis sajtot, sóval és pirospaprikával ízesítsük. Ez aztán mehet a tetejére!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése