Gluténmentes banános-csokis muffin
1 bögre (2 dl) rizsliszt
1 bögre zabliszt (darált zabpehely)
Fél bögre zabpehely
1 cs sütőpor
Fél bögre cukor
2 db banán villával pépesre nyomkodva
1 nagyobb csokimikulás
1 tojás
-- mindent összekeverni, majd
Fél bögre olaj
1 bögre növényi tej
-- összedolgozni, olajozott muffinformába tenni. 180 fokon kb. 25 percig sül.
Vegán tejszínes krém:
1 cs van.pudingport 3 dl növényi tejben elkészítünk (+3 ek cukor). Folyamatosan keverjük, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Hideg növényi tejszínt (Meggle főzőkrém 2 dl) 1 cs.habfixálóval felverünk, majd ha már jó kemény, mehet hozzá lassan adagolva a kihűlt puding. Jól összedolgozzuk. Mielőtt habzsákba tesszük, hűtőben pihentetjük pár órát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése