Gluténmentes banános-csokis muffin




1 bögre (2 dl) rizsliszt

1 bögre zabliszt (darált zabpehely)

Fél bögre zabpehely

1 cs sütőpor

Fél bögre cukor

2 db banán villával pépesre nyomkodva

1 nagyobb csokimikulás

1 tojás

-- mindent összekeverni, majd 

Fél bögre olaj

1 bögre növényi tej

-- összedolgozni, olajozott muffinformába tenni. 180 fokon kb. 25 percig sül.


Vegán tejszínes krém:

1 cs van.pudingport 3 dl növényi tejben elkészítünk (+3 ek cukor). Folyamatosan keverjük, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Hideg növényi tejszínt (Meggle főzőkrém 2 dl) 1 cs.habfixálóval felverünk, majd ha már jó kemény, mehet hozzá lassan adagolva a kihűlt puding. Jól összedolgozzuk.  Mielőtt habzsákba tesszük, hűtőben pihentetjük pár órát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések