Vega gulyásleves
Mostanában sokszor készítek különböző gulyáslevest (ovi miatt). Ez az alap most szójából és lencséből, de csináltam már csicseriborsóval, babbal, szója helyett szejtánnal, tofuval, bármelyik variációt szeretjük. Különösen, ha bográcsban készül.
Hagyma
Szója
Répa
Lestyán, kömény fokhagyma, pirospaprika, sűrített paradicsom, só
Lencse, krumpli
Csipetke/tészta
Olaj és víz keverékén dinszteljük a hagymát, majd mehet bele a felkarikázott sárgarépa és a szója (előző este beáztatva, most leszűrve, leöblítve). Pár percig így együtt dinszteljük tovább, majd belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk egy kis köménnyel, pirospaprikával, tehetünk bele lestyán, illetve zellerlevelet, majd a végén még egy kanálnyi sűített paradicsomot is teszünk hozzá. Jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk. Ha felforrt, belecsipkedjük a csipetkét (tojás, liszt, só keményre gyúrva). Majd mehet bele a lencse (szintén előző este áztatva, most leszűrve) és a felkockázott krumpli. Főzzük, amíg minden megpuhul.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése