Lencsehurka II.

25 dkg jázmin rizs

25 dkg lencse

1 fej vöröshagyma megdinsztelve olaj és víz keverékén egy kis sóval, pirospaprikával

Ízlés szerint fűszerek: babérlevél, őrölt kömény, majoranna

Tetejére tejföl/ növényi tejfölkrém kikeverve egy kis vízzel, sörélesztőpehellyel



A rizst jól átmossuk, majd sós vízben elkezdjük főzni. A lencsét nyersen kávédarálóban aprítjuk, majd hozzáadjuk a rizshez. Kétszeres mennyiségű víz legyen az így kapott keveréken, fűszerezzük, majd letakarva, takarék lángon puhulásig főzzük. Pótoljuk a vizet, ha mindet beszívná, a végeredmény legyen kissé szaftos. Közben az apróra vágott hagymát megdinszteljük, és hozzákeverjük a rizses lencséhez. Olajozott edénybe terítjük, a tetejét megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben, nagy hőfokon pirulásig sütjük ( nálam alul-felül sütés, 230 fok, 25-30 perc) Vegyes savanyúsaggal fogyasztottuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések