Lencsehurka II.
25 dkg jázmin rizs
25 dkg lencse
1 fej vöröshagyma megdinsztelve olaj és víz keverékén egy kis sóval, pirospaprikával
Ízlés szerint fűszerek: babérlevél, őrölt kömény, majoranna
Tetejére tejföl/ növényi tejfölkrém kikeverve egy kis vízzel, sörélesztőpehellyel
A rizst jól átmossuk, majd sós vízben elkezdjük főzni. A lencsét nyersen kávédarálóban aprítjuk, majd hozzáadjuk a rizshez. Kétszeres mennyiségű víz legyen az így kapott keveréken, fűszerezzük, majd letakarva, takarék lángon puhulásig főzzük. Pótoljuk a vizet, ha mindet beszívná, a végeredmény legyen kissé szaftos. Közben az apróra vágott hagymát megdinszteljük, és hozzákeverjük a rizses lencséhez. Olajozott edénybe terítjük, a tetejét megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben, nagy hőfokon pirulásig sütjük ( nálam alul-felül sütés, 230 fok, 25-30 perc) Vegyes savanyúsaggal fogyasztottuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése