Szójaszószos mézes karfiol
A karfiolt sós vízben picit főzzük, még éppen roppanós legyen (forrástól számítva kb.5 perc)
1.lépés - bunda
1 csésze tej
1 csésze liszt (vegyesen tk.is)
Egy csipet szódabikarbóna
Palacsintatészta sűrűségűre keverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a roppanósra főtt karfiolt, és bő olajban megsütjük.
2.lépés - szójaszószos bunda
Kis olajon a zúzott fokhagymát párszor elkeverjük, majd mehet hozzá a szójaszósz (4-5 ek) ketchup (1 ek), méz (1 ek), az egészet felforraljuk. 1 dl vízben 1 ek kukoricakeményítőt elkeverünk, majd hozzáöntjük a szójaszószos masszához, addig kevergetjük, míg elkezd sűrűsödni. Elkészült a szósz, ebben megforgatjuk a lecsöpögtett bundás karfiolokat. Végül pirított szezámmaggal megszórjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése