Szójaszószos mézes karfiol



A karfiolt sós vízben picit főzzük, még éppen roppanós legyen (forrástól számítva kb.5 perc)

1.lépés - bunda

1 csésze tej 

1 csésze liszt (vegyesen tk.is)

Egy csipet szódabikarbóna

Palacsintatészta sűrűségűre keverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a roppanósra főtt karfiolt, és bő olajban megsütjük.

2.lépés - szójaszószos bunda

Kis olajon a zúzott fokhagymát párszor elkeverjük, majd mehet hozzá a szójaszósz (4-5 ek) ketchup (1 ek), méz (1 ek), az egészet felforraljuk. 1 dl vízben 1 ek kukoricakeményítőt elkeverünk, majd hozzáöntjük a szójaszószos masszához, addig kevergetjük, míg elkezd sűrűsödni. Elkészült a szósz, ebben megforgatjuk a lecsöpögtett bundás karfiolokat. Végül pirított szezámmaggal megszórjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések