Vegán hortobágyi palacsinta

Palacsinta: 100 g zabpehelyliszt + 50 g fehér liszt + 50 g tk. (tönköly) liszt + só + annyi víz, hogy kellően híg legyen

Töltelék: 100 g zöldségkeverék + 1 hagyma + pirospaprika, paradicsom + 3 ek zabpehely/búzadara (+készíthető szejtánnal vagy szójagranulátummal)

Öntet: 1 hagyma + 2 cikk fokhagyma + paprikaszósz (ajvar) + tejszín + só



A töltelékhez a zöldségeket hagymás pörköltalapon puhára pároljuk. Annyi vízet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Ha minden megpuhult, botmixerrel csak úgy nagyjából pürésítjük, és hozzákeverjük a zabpelyhet/és/vagy búzadarát (ez fogja besűríteni). Pászor még megkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni.

Az öntethez a hagymákat pároljuk, majd az ajvárral pürésítjük, végül egy kis tejszínt keverünk hozzá, felforraljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések