Bazsalikomos édeskrumplival töltött rétes

1 kg édeskrumpli

1 db hagyma

Bazsalikom

Sajt

Réteslap (9 db-os)



Ebből a mennyiségből 3 rúd rétes lesz. Az édeskrumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, puhára pároljuk. A hagymát olaj és víz keverékén megdinszteljük, hozzáadjuk a villával összetört krumplit, bazsaikommal, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sajtot. Megtöltjük a réteslapokat. Rudanként 3-3 lapra lesz szükség. Vizes konyharuhára terítjük az első lapot, majd mindegyik réteg előtt pár csepp olajat szétkenünk, és úgy tesszük rá a következőt. 3 lap után jöhet a szélére a töltelék, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Tojással megkenjük a tetejüket, előmelegített sütőben 200 fokon pirulásig sütjük (kb.20perc).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések